
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g wody
- 500 g żeberek wieprzowych surowych, bez kości, pokrojonych na kawałki (2 x 3 cm)
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
2
łyżki sosu z czarnej fasoli (patrz wskazówka)
lub 2 łyżki czarnej fasoli, z puszki odsączonej - 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka wina ryżowego
- ½ łyżeczki cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- cebula dymka tylko zielona część, pokrojona na 1 cm kawałki, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 358 kcal / 1499 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 10 g