
Urządzenia i Akcesoria
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
1500 g wody
-
500 g żeberek wieprzowych surowych, bez kości, pokrojonych na kawałki (2 x 3 cm)
-
2 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
2 łyżki sosu z czarnej fasoli (patrz wskazówka)
-
1 łyżka sosu ostrygowego
-
1 łyżka sosu sojowego
-
1 łyżka wina ryżowego
-
½ łyżeczki cukru
-
¼ łyżeczki soli
-
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
cebula dymka tylko zielona część, pokrojona na 1 cm kawałki, ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
358 kcal /
1499 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
40 Min
Karkówka z cebulą
1 Std. 45 Min
Żeberka po meksykańsku
15 Std. 10 Min
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1 Std. 45 Min
Śródziemnomorskie skrzydełka z ziołowo-pomarańczowym ryżem
1 Std.
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
50 Min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 Std. 55 Min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 30 Min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 Std.
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 Min
Gulasz wołowy z papryką
1 Std. 25 Min
Wołowina z pieczarkami
30 Min