![Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EB207DA4-5E0A-471A-84B6-8E0C3FC3420E/Derivates/2a59b8b2-f8be-4fc7-be82-3fb6a3044cf8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g wody
- 500 g żeberek wieprzowych, surowych, bez kości, pokrojonych na kawałki (2 x 3 cm)
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 2 łyżki sosu z czarnej fasoli, (patrz wskazówka)
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka wina ryżowego
- ½ łyżeczki cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- cebula dymka, tylko zielona część, pokrojona na 1 cm kawałki, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1499 kJ / 358 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2h
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2h
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1sa 5 dk
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Żeberka po meksykańsku
15 Std. 10 Min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 Std. 40 Min
Wołowina z pieczarkami
30min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2h
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1h 50min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 50 Min
Gulasz wołowy z papryką
1h 25min