Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g wody
- 500 g żeberek wieprzowych, surowych, bez kości, pokrojonych na kawałki (2 x 3 cm)
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 2 łyżki sosu z czarnej fasoli, (patrz wskazówka)
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka wina ryżowego
- ½ łyżeczki cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- cebula dymka, tylko zielona część, pokrojona na 1 cm kawałki, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1499 kJ / 358 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4h 25min
Gulasz wołowy z papryką
1 Std. 25 Min
Polędwica wołowa z warzywami
50min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4h 45min
Kurczak w winie
1h 50min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1h
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1h
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
50min
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2h 30min