
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g wody
- 500 g żeberek wieprzowych, surowych, bez kości, pokrojonych na kawałki (2 x 3 cm)
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 2 łyżki sosu z czarnej fasoli, (patrz wskazówka)
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka wina ryżowego
- ½ łyżeczki cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- cebula dymka, tylko zielona część, pokrojona na 1 cm kawałki, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1499 kJ / 358 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 godz. 25 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 Min
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
40 Min
Żeberka po meksykańsku
15h 10min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 Std. 15 Min
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1óra 45p
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
50 Min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4h 45 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 Std. 50 Min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 godz. 55 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1óra 45p
Golonka w sosie piwnym
2 Std. 20 Min