Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli

Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli

4.3 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    1500 g
  • żeberek wieprzowych surowych, bez kości, pokrojonych na kawałki (2 x 3 cm)
    500 g
  • ząbki czosnku
    2
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • sosu z czarnej fasoli (patrz wskazówka)
    2 łyżki
    2 łyżki czarnej fasoli, z puszki, odsączonej
  • sosu ostrygowego
    1 łyżka
  • sosu sojowego
    1 łyżka
  • wina ryżowego
    1 łyżka
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • skrobi ziemniaczanej
    1 łyżka
  • pieprzu białego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • cebula dymka tylko zielona część, pokrojona na 1 cm kawałki, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 358 kcal / 1499 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...