Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem

Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem

4.6 90 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

  • mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 3 cm kostkę
    600 g
  • sosu sojowego
    45 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • oleju
    30 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    180 g
  • papryki mieszanej, pokrojonej na 3-3,5 cm kawałki
    600 g
  • wody
    750 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 czubate łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ryżu długoziarnistego
    300 g
  • orzechów nerkowca
    60 g
  • śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
    100 g
  • przecieru pomidorowego
    70 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 769.9 kcal / 3221.3 kJ
Białko 46.9 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 85 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 1320.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...