
Urządzenia i Akcesoria
Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 3 cm kostkę600 g
-
sosu sojowego45 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
oleju30 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki180 g
-
papryki mieszanej, pokrojonej na 3-3,5 cm kawałki600 g
-
wody750 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 czubate łyżeczki
-
ryżu długoziarnistego300 g
-
orzechów nerkowca60 g
-
śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej100 g
-
przecieru pomidorowego70 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
769.9 kcal /
3221.3 kJ
Białko
46.9 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
85 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
1320.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska