
Wersje kompatybilne
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 7 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 90 g oliwy z oliwek
- 180 g białego wina
- 2 polędwiczki wieprzowe (ok. 350 g każda)
- 100 g pora tylko białej części, pokrojonego w ok. 5 mm plastry
- 1 liść laurowy, suszony
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszona - 100 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 365 kcal / 1524 kJ
- Białko
- 36.86 g
- Tłuszcz
- 23.92 g
- Węglowodany
- 0.47 g
- Błonnik
- 0.04 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45 min
Polędwica po toskańsku
45 min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 godz. 55 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min