Wersje kompatybilne
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 7 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 90 g oliwy z oliwek
- 180 g białego wina
- 2 polędwiczki wieprzowe (ok. 350 g każda)
- 100 g pora, tylko białej części, pokrojonego w ok. 5 mm plastry
- 1 liść laurowy, suszony
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1524 kJ / 365 kcal
- Białko
- 36.86 g
- Węglowodany
- 0.47 g
- Tłuszcz
- 23.92 g
- Błonnik
- 0.04 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 Min
Polędwica w sosie musztardowym
1sa 30 dk
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1h 10min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 Min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 Min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 Min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 Min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2h 15 min
Schab z Varomy
3h 40 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 Min