Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ziemniaczana z boczkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Sos
-
150 g wody mineralnej, niegazowanej
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
4 łyżki białego octu winnego
-
3 łyżki musztardy
-
45 g oliwy z oliwek
Sałatka ziemniaczana
-
500 g wody
-
4 łyżki soli
-
800 g ziemniaków nieobranych, małych (ok. 3-4 cm dł.)
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
200 g czerwonej cebuli pokrojonej w półkrążki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5410.7 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1232.9 kJ /
294.7 kcal
Tłuszcz
17.9 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
27.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRÓL ZIEMNIAK
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żur z klopsikami na Varomie
1 godz.
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1 godz. 10 min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Sałatka z serem
5 min
Sałatka ziemniaczana
50 godz.
Sałatka makaronowa z salami
35 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Sałatka curry z kurczakiem i ananasem
1 godz.
Niemiecka sałatka ziemniaczana
1 godz. 40 min