Jajka faszerowane pastą z sardynek
TM5 TM6

Jajka faszerowane pastą z sardynek

Składniki

  • 400 g wody
  • 6 jajek, w temp. pokojowej
  • 30 g cebuli
  • 30 g sera żółtego, np. Gouda, Ementaler, pokrojonego na kawałki
  • 30 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 80 g sardynek, z puszki, odsączonych z oliwy
  • 10 g majonezu
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
274.2 kJ / 65.5 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
0.7 g
Tłuszcz
4.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie