
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 6 jajek, w temp. pokojowej
- 30 g cebuli
- 30 g sera żółtego, np. Gouda, Ementaler, pokrojonego na kawałki
- 30 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 80 g sardynek, z puszki, odsączonych z oliwy
- 10 g majonezu
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 274.2 kJ / 65.5 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 134.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka faszerowane awokado
40min
Jajka faszerowane łososiem
45min
Jajka z farszem pieczarkowym
40min
Śledzie w kożuchu
1godz.
Warstwowa sałatka śledziowa
2godz. 45min
Jajka faszerowane ziołami
45min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25min
Jajka faszerowane buraczkami
30min
Faszerowane jajka z mieloną papryką
35min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35min
Śledzie w sosie makowym
1godz. 30min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20min