Jajka faszerowane pastą z sardynek

Jajka faszerowane pastą z sardynek

4.1 57 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk

Składniki

  • 400 g wody
  • 6 jajek
  • 30 g cebuli
  • 30 g sera żółtego np. Gouda, Ementaler, pokrojonego na kawałki
  • 30 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 80 g sardynek, z puszki odsączonych z oleju
  • 10 g majonezu
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 66.1 kcal / 276.6 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 4.6 g
Węglowodany 0.6 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 125.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...