
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g jasnych winogron bez pestek, przekrojonych na pół
- 600 g piersi z kurczaka pokrojonych w paski (7 x 1 cm)
- 100 g pora tylko białej części, pokrojonej w ok. 1 cm plastry
- 20 g oliwy z oliwek
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 50 g rodzynek
- 50 g słodkiego wina
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 4 łyżeczki masła
- 400 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 409 kcal / 1712 kJ
- Białko
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 14.16 g
- Węglowodany
- 18.24 g
- Błonnik
- 2.58 g