
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g jasnych winogron bez pestek, przekrojonych na pół
- 600 g piersi z kurczaka pokrojonych w paski (7 x 1 cm)
- 100 g pora tylko białej części, pokrojonej w ok. 1 cm plastry
- 20 g oliwy z oliwek
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 50 g rodzynek
- 50 g słodkiego wina
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 4 łyżeczki masła
- 400 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 409 kcal / 1712 kJ
- Białko
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 14.16 g
- Węglowodany
- 18.24 g
- Błonnik
- 2.58 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
55 min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45 min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1 godz.
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
14 godz.
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 min