Ciasto z batatów

Ciasto z batatów

4.3 443 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków

Składniki

  • wody
    500 g
  • batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    750 g
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    100 g
  • bułka tarta do oprószenia formy
  • mleczka kokosowego
    200 g
  • cukru trzcinowego (patrz wskazówka)
    100 g
    100 g erytrytolu
  • jajka
    4
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 - 2 łyżeczki
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • mąki pszennej
    200 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 263.2 kcal / 1101.1 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 34.8 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 134.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...