Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z batatów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
500 g wody
-
750 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
bułka tarta do oprószenia formy
-
200 g mleczka kokosowego
-
100 g erytrytolu100 g cukru trzcinowego (patrz wskazówka)
-
4 jajka
-
1 - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
200 g mąki pszennej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
134.9 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1101.1 kJ /
263.2 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
34.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 min
Kulki owsiane z burakiem i borówkami
30 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2 godz. 20 min
Wegańskie ciastka bananowe
1 godz. 5 min
Zapiekanka jaglana z kurczakiem i marchewką
1 godz.
Deser z marchewki i nerkowców
25 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 godz. 30 min
Brownie z czerwonej fasoli
1 godz.
Owsiane brownie z mango
1 godz.