
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z batatów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
wody500 g
-
batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki750 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy100 g
-
bułka tarta do oprószenia formy
-
mleczka kokosowego200 g
-
cukru trzcinowego (patrz wskazówka)100 g
-
jajka4
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 - 2 łyżeczki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
mąki pszennej200 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
263.2 kcal /
1101.1 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
34.8 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Sód
134.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Owsiane brownie z mango
1 godz.
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 godz. 30 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 godz.
Kulki owsiane z burakiem i borówkami
30 min
Marchewkowe kulki energetyczne
15 min
Pomidorowe brownie
1 godz.
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 min
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.
Naleśniki na mleku kokosowym (bez cukru)
1 godz. 45 min
Bułeczki z batatów
3 godz. 20 min