Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z batatów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
500 g wody
-
750 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
bułka tarta do oprószenia formy
-
200 g mleczka kokosowego
-
100 g erytrytolu100 g cukru trzcinowego (patrz wskazówka)
-
4 jajka
-
1 - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
200 g mąki pszennej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
134.9 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1101.1 kJ /
263.2 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
34.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z marchewki i nerkowców
25 Min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 Min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 Std. 30 Min
Tofurnik z mango i limonką
3 Std. 40 Min
Kulki owsiane z burakiem i borówkami
30 Min
Marchewkowe kulki energetyczne
15 Min
Pomidorowe brownie
1 Std.
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 Std. 30 Min
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 Std. 30 Min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50 Min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 Min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 Min