Sos pomidorowy z tuńczykiem

Sos pomidorowy z tuńczykiem

4.3 70 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • ząbek czosnku
    ½ - 1
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych
    1
    ½ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
  • oliwy z oliwek extra vergine
    50 g
  • tuńczyka, świeżego pokrojonego w 3 cm kostkę
    300 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    30 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • bazylii, świeżej
    1 gałązka
  • pomidorków cherry pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 254 kcal / 1063 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...