
Urządzenia i Akcesoria
Sos pomidorowy z tuńczykiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku½ - 1
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych1
-
oliwy z oliwek extra vergine50 g
-
tuńczyka, świeżego pokrojonego w 3 cm kostkę300 g
-
soli½ łyżeczki
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
bazylii, świeżej1 gałązka
-
pomidorków cherry pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
254 kcal /
1063 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SOSY
8 Przepisów
Polska
Polska