Sos pomidorowy z tuńczykiem
TM5 TM6

Sos pomidorowy z tuńczykiem

4.3 (11 ocen)

Składniki

  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych
  • 50 g oliwy z oliwek extra vergine
  • 300 g tuńczyka, świeżego, pokrojonego w 3 cm kostkę
  • ½ łyżeczki soli
  • 30 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 gałązka bazylii, świeżej
  • 400 g pomidorków cherry, pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1063 kJ / 254 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
19 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie