Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
TM6 TM5

Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem

4.0 (505 ocen)

Składniki

  • 250 g ryżu długoziarnistego, np. jaśminowego, basmati
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczka kurkumy, mielonej
  • 20 - 25 g oleju arachidowego
  • 400 - 500 g filetów rybnych, np. z dorsza, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 500 g wody
  • 5 g cukru trzcinowego
  • 15 - 20 g sosu rybnego
  • 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • sól, do oprószenia ryby
  • pieprz czarny, mielony, do oprószenia ryby
  • szczypiorek, świeży, drobno posiekany, do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2513.6 kJ / 600.8 kcal
Białko
30.2 g
Węglowodany
59.1 g
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Błonnik
1.2 g
Sód
424.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy