Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem

Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem

4.0 540 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • ryżu długoziarnistego np. jaśminowego, basmati
    250 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    20 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    20 g
  • kurkumy, mielonej
    1 łyżeczka
  • oleju arachidowego
    20 - 25 g
  • filetów rybnych np. z dorsza, pokrojonych na 2 cm kawałki
    400 - 500 g
  • mleczka kokosowego
    400 g
  • wody
    500 g
  • cukru trzcinowego
    5 g
  • sosu rybnego
    15 - 20 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    5 - 10 g
  • sól do oprószenia ryby
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia ryby
  • szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 600.8 kcal / 2513.6 kJ
Białko 30.2 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 59.1 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Sód 424.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...