Urządzenia i Akcesoria
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
250 g ryżu długoziarnistego np. jaśminowego, basmati
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka kurkumy, mielonej
-
20 - 25 g oleju arachidowego
-
400 - 500 g filetów rybnych np. z dorsza, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
400 g mleczka kokosowego
-
500 g wody
-
5 g cukru trzcinowego
-
15 - 20 g sosu rybnego
-
5 - 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
sól do oprószenia ryby
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia ryby
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
424.8 mg
Białko
30.2 g
Kalorie
2513.6 kJ /
600.8 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Węglowodany
59.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Curry z dorszem i krewetkami
40 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Korma z owoców morza
40 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 min