
Urządzenia i Akcesoria
Tatar z łososia z imbirem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki20 g
-
zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki5 g
-
zielonych oliwek, bez pestek40 g
-
filetów z łososia, świeżych sprawionych, pokrojonych na kawałki250 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego5 - 10 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
soli¼ - ½ płaskiej łyżeczki
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
-
ziarna słonecznika do posypania (ok. 30 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
232.5 kcal /
973.5 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
3.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
467 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMACZNA PRZYSTAŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 godz. 25 min
Tatar z łososia
10 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 min
Tatar z chrzanem
1 godz. 20 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Tatar
45 min