Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 5 g zielonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 40 g zielonych oliwek, bez pestek
- 250 g filetów z łososia, świeżych, sprawionych, pokrojonych na kawałki
- 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 20 g oliwy z oliwek
- ¼ - ½ płaskiej łyżeczki soli
- pieprz czarny, świeżo mielony, do smaku
- ziarna słonecznika, do posypania (ok. 30 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 973.5 kJ / 232.5 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 467 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Przystawka z melona i krewetek
30min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48h
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Tatar z łososia
10 min
Tatar z chrzanem
1h 20min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1h 25min
Tatar
45 min