Boulettes de viande à la sauce tomate

Boulettes de viande à la sauce tomate

4.4 73 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Les boulettes de viande
  • de pain frais ou rassis, en morceaux
    40 g
  • de lait
    80 g
  • de persil plat frais les feuilles uniquement
    6 - 12 brins
  • gousse d'ail (opcjonalnie)
    1
  • de boeuf haché
    400 g
  • oeufs
    2
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre noir, moulu
    1 pincée
  • de l'huile végétale pour graisser
La sauce tomate
  • gousse d'ail
    1
  • d'oignon coupé en deux
    50 - 80 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • de tomates en dés, en boîte
    600 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre noir, moulu
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 359 kcal / 1507 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...