Boulettes de viande à la sauce tomate

4.4 95 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Les boulettes de viande
  • 40 g de pain frais ou rassis, en morceaux
  • 80 g de lait
  • 6 - 12 brins de persil plat frais les feuilles uniquement
  • 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
  • 400 g de bœuf haché
  • 2 œufs
  • ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre noir, moulu
  • de l'huile végétale pour graisser
La sauce tomate
  • 1 gousse d'ail
  • 50 - 80 g d'oignon coupé en deux
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
  • 600 g de tomates en dés, en conserve
  • 1 c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre noir, moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 27 g
Kalorie 1507 kJ / 359 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...