Boulettes de viande hachée à la sauce tomate

Boulettes de viande hachée à la sauce tomate

4.5 134 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Boulettes de viande
  • 40 g de pain frais ou rassis, en morceaux
  • 80 g de lait
    80 g d'eau
  • 6 - 12 branches de persil plat frais effeuillé
  • 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
  • 400 g de viande de bœuf hachée
  • 2 œufs
  • ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre noir, moulu
  • un peu d'huile végétale pour graisser le Varoma
Sauce tomate et finition
  • 1 gousse d'ail
  • 50 - 80 g d'oignons coupés en deux
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
  • 600 g de tomates concassées en conserve
  • 1 c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre noir, moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 26.4 g
Kalorie 1472.7 kJ / 352 kcal
Tłuszcz 22.6 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 9.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...