Boulettes de viande hachée à la sauce tomate

Boulettes de viande hachée à la sauce tomate

4.5 126 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Boulettes de viande
  • de pain frais ou rassis, en morceaux
    40 g
  • de lait
    80 g
    80 g d'eau
  • de persil plat frais effeuillé
    6 - 12 branches
  • gousse d'ail (opcjonalnie)
    1
  • de viande de bœuf hachée
    400 g
  • œufs
    2
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre noir, moulu
    1 pincée
  • d'huile végétale pour graisser le Varoma
    un peu
Sauce tomate et finition
  • gousse d'ail
    1
  • d'oignons coupés en deux
    50 - 80 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • de tomates concassées en conserve
    600 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre noir, moulu
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 352 kcal / 1472.7 kJ
Białko 26.4 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 9.4 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...