Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1450 g d'eau
- 750 g de pommes de terre à chair farineuse, pelées, en morceaux (3 cm)
- 3 c. à café de sel
- 200 g de lait entier
- 30 g de beurre, en morceaux (2 cm)
- ¼ de c. à café de noix de muscade, fraîchement moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 971 kJ / 232 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Lasagnes
2j
Purée de pommes de terre (avec le Peeler)
35 Min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45 Min
Salade de haricots verts aux pommes de terre et vinaigrette de légumes
50 menit
Bœuf bourguignon
2j
Champignons crémeux et pommes de terre rôties croustillantes
1j 30 menit
Sauce béchamel
15min
Purée de pommes de terre
45 Min
Gratin de chou-fleur
55 Min
Pommes de terre rôties au romarin et à l'ail
1h 10 min
Cuisson du riz
25 min
Viande de bœuf et sa sauce crémeuse aux champignons
1j