Bœuf bourguignon

Bœuf bourguignon

4.3 37 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

  • 80 g d'oignons coupés en deux
  • 3 gousses d'ail
  • 4 c. à soupe de beurre à rôtir
  • 800 g de viande de bœuf, morceaux à ragoût (3 cm)
  • 1 c. à café de sel
  • 4 pincées de poivre, moulu
  • 30 g de farine blanche
  • 30 g de concentré de tomates
  • 160 g de lard à rôtir en tranches, en lanières (2 cm)
  • 1 feuille de laurier, sèche
  • 1 clou de girofle
  • 1 brin de romarin, frais
  • 500 g de vin rouge
  • 230 g de champignons de Paris, frais
  • 150 g de petits oignons blancs, au vinaigre (grelots)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 615 kcal / 2575 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...