Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 3 gousses d'ail
- 4 c. à soupe de beurre à rôtir
- 800 g de viande de bœuf, morceaux à ragoût (3 cm)
- 1 c. à café de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- 30 g de farine blanche
- 30 g de concentré de tomates
- 160 g de lard à rôtir, en tranches, en lanières (2 cm)
- 1 feuille de laurier, sèche
- 1 clou de girofle
- 1 brin de romarin, frais
- 500 g de vin rouge
- 230 g de champignons de Paris, frais
- 150 g de petits oignons blancs, au vinaigre (grelots)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2575 kJ / 615 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Boulettes de viande hachée à la sauce tomate
45 Min
Lasagnes
2j
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45 Min
Gratin de chou-fleur
55 Min
Spaghetti Carbonara
35 Min
Velouté de légumes
45 Min
Compote de pommes
20 min
Purée de patates douces
1j
Tarte aux légumes (TM6)
25 min
Filet mignon de porc en croûte
1 Std. 15 Min
Saucisse rôtie, légumes et sauce à l’oignon
45 Min
Purée Parmentier nature
55 Min