Bœuf bourguignon

Bœuf bourguignon

4.3 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    80 g
  • gousses d'ail
    3
  • de beurre à rôtir
    4 c. à soupe
  • de viande de bœuf, morceaux à ragoût (3 cm)
    800 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre, moulu
    4 pincées
  • de farine blanche
    30 g
  • de concentré de tomates
    30 g
  • de lard à rôtir en tranches, en lanières (2 cm)
    160 g
  • feuille de laurier, sèche
    1
  • clou de girofle
    1
  • de romarin, frais
    1 brin
  • de vin rouge
    500 g
  • de champignons de Paris, frais
    230 g
  • de petits oignons blancs, au vinaigre (grelots)
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 615 kcal / 2575 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...