Boulettes de viande à la sauce tomate

Boulettes de viande à la sauce tomate

4.2 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • 60 g de parmesan en morceaux
  • 300 g de viande de porc hachée, maigre
  • 300 g de viande de boeuf hachée, maigre
  • 1 c. à café d'origan déshydraté
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • 1 - 2 c. à café de sel
  • 3 gousses d'ail coupées en deux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 200 g d'oignons coupés en quartiers
  • 50 g de vin rouge
  • 800 g de tomates concassées en conserve
  • 50 g de concentré de tomates
  • 5 g de sucre en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 portions

Sód 2798 mg
Białko 144 g
Kalorie 8479 kJ / 2026 kcal
Tłuszcz 138 g
Błonnik 12.1 g
Tłuszcz nasycony 58 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...