Filet de poulet en sauce aux champignons et pommes de terre

Filet de poulet en sauce aux champignons et pommes de terre

4.2 52 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions

Składniki

  • d'eau
    500 g
  • de sel fin
    2 c. à café
  • de pommes de terre épluchées et en morceaux (3-4 cm)
    300 g
  • filets de poitrine de poulet sans peau (150-200 g chacun ), coupés en lamelles (1 cm)
    2
  • citron bio de préférence, zeste râpé et jus uniquement
    ½
  • de poivre noir, fraîchement moulu
    1 pincée
  • d'échalotes
    50 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    30 g
  • de champignons de Paris, frais en tranches
    150 g
  • de vin blanc sec
    30 g
  • de crème de soja
    100 g
  • de noix de muscade moulue
    1 - 2 pincées
  • du poivre noir, fraîchement moulu selon goût

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 606 kcal / 2535 kJ
Białko 53 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...