Poivrons farcis au riz et à la sauce tomate

Poivrons farcis au riz et à la sauce tomate

3.4 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Poivrons farcis au riz
  • d'oignons coupés en deux
    70 g
  • gousse d'ail (opcjonalnie)
    1
  • de boeuf haché
    300 g
  • de pain blanc en morceaux
    2 tranches
  • de moutarde
    20 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de paprika en poudre, doux
    1 c. à café
  • de poivre noir moulu
    ¼ c. à café
  • oeuf
    1
  • poivrons rouges verts ou jaunes
    4
  • d'eau
    1200 g
  • cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    2
    2 c. à café bombées de pâte de bouillon de légumes, faite maison
  • de riz étuvé
    250 g
Sauce tomate
  • de beurre en morceaux
    40 g
  • de farine blanche
    40 g
  • de tomates concassées en conserve
    500 g
  • de concentré de tomates
    50 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre noir moulu
    ¼ c. à café
  • de sucre
    1 c. à café
  • jus de citron
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 648 kcal / 2712 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 80 g
Błonnik 8.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...