Spaghetti carbonara

4.2 154 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 60 g de parmesan en morceaux
  • 30 g de pecorino (opcjonalnie)
  • 1 échalote (30 g)
  • 150 g de lardons
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
  • 1200 g d'eau
  • ¾ c. à café de sel selon vos goûts
  • 350 g de pâtes, sèches, du type spaghetti
  • 3 œufs
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 - 2 pincées de poivre noir, moulu selon vos goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 37 g
Kalorie 2528 kJ / 604 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...