Pizza Margherita

5.0 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions

Składniki

La pâte à pizza
  • d'eau à température ambiante
    220 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à café
    1 c. à café de poudre de malt
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    20 g
    2 c. à café de levure boulangère sèche, (8 g)
  • de farine de blé
    400 g
  • d'huile d'olive extra vierge et un peu plus pour huiler
    30 g
  • de sel
    1 c. à café
La garniture Margherita
  • de mozzarella coupée en morceaux
    200 g
  • de tomates pelées en dés, en boîte
    250 g
  • de sel selon les goûts
    2 - 3 pincées
  • d'huile d'olive extra vierge et un peu plus pour la plaque
    1 filet
  • feuilles de basilic frais ciselées
    10 - 12
  • feuilles de basilic frais ciselées
    quelques

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 607 kcal / 2544 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...