Saumon et pommes de terre sauce aux champignons

Saumon et pommes de terre sauce aux champignons

4.4 33 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    500 g
  • de sel selon vos goûts
    1 ½ c. à café
  • de pommes de terre en morceaux (2-3 cm)
    600 g
  • de beurre
    10 g
  • filets de saumon frais, sans peau (120-200 g chacun)
    4
  • de poivre, fraichement moulu selon vos goûts
    1 pincée
  • citron
    1
  • d'échalote
    100 g
  • de champignons de Paris, frais en lamelles
    150 g
  • de vin blanc sec
    50 g
  • de crème fraîche, min 30% M.G.
    50 g
  • de fromage frais à tartiner (type La Vache qui Rit®)
    200 g
    200 g de fromage frais
  • de noix de muscade moulue
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 737 kcal / 3085 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...