Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1 ½ c. à café de sel, selon vos goûts
- 600 g de pommes de terre, en morceaux (2-3 cm)
- 10 g de beurre
- 4 filets de saumon frais, sans peau (120-200 g chacun)
- 1 pincée de poivre, fraichement moulu, selon vos goûts
- 1 citron
- 100 g d'échalote
- 150 g de champignons de Paris, frais, en lamelles
- 50 g de vin blanc sec
- 50 g de crème fraîche, min 30% M.G.
-
200
g de fromage frais à tartiner (type La Vache qui Rit®)
lub 200 g de fromage frais - 2 pincées de noix de muscade moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3085 kJ / 737 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée de pomme de terre
50 min
Sauce béchamel
15min
Cabillaud au beurre d'agrumes
50 min
Gâteau aux pommes
1 Std.
Lasagne à la bolognaise
2 godz. 30 min
Boulettes de viande à la sauce tomate
45 Min
Gratin de chou-fleur
55min
Sauce hollandaise
25 Min
Soupe au potiron
35 Min
Cabillaud et pommes de terre à la sauce tomate
50 min
Menu avec soupe aux pois et au gingembre, saumon citronné, brocoli et pommes de terre
45 Min
Brocoli et pommes de terre à la sauce au bleu
45 Min