Saumon et pommes de terre sauce aux champignons

Saumon et pommes de terre sauce aux champignons

4.3 36 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 1 ½ c. à café de sel selon vos goûts
  • 600 g de pommes de terre en morceaux (2-3 cm)
  • 10 g de beurre
  • 4 filets de saumon frais, sans peau (120-200 g chacun)
  • 1 pincée de poivre, fraichement moulu selon vos goûts
  • 1 citron
  • 100 g d'échalote
  • 150 g de champignons de Paris frais en lamelles
  • 50 g de vin blanc sec
  • 50 g de crème fraîche, min 30% M.G.
  • 200 g de fromage frais à tartiner (type La Vache qui Rit®)
    200 g de fromage frais
  • 2 pincées de noix de muscade moulue

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 45 g
Kalorie 3085 kJ / 737 kcal
Tłuszcz 49 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...