Lasagne à la bolognaise

Lasagne à la bolognaise

4.6 73 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • de parmesan en morceaux (3 cm)
    200 g
La sauce bolognaise
  • de légumes mixtes (céleri, carottes et oignons par ex.), en morceaux
    200 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    40 g
  • de viande hachée, porc et boeuf
    800 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de tomates en dés, en boîte
    300 g
  • de sel selon vos goûts
    1 - 1 ½ c. à café
  • de poivre noir, moulu selon vos goûts
    ½ - 1 c. à café
La sauce béchamel
  • de lait
    1000 g
  • de beurre mou, en morceaux
    80 g
  • de farine de blé
    100 g
  • de sel
    1 c. à café rase
  • de noix de muscade moulue
    1 - 2 pincées
L'assemblage
  • du beurre pour le moule et la finition
  • de pâte, sèche, type feuille de lasagne env. 12 feuilles (10 cm x 20 cm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 994 kcal / 4161 kJ
Białko 50 g
Tłuszcz 64 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...