
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 liści mięty, świeżej
- 450 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 450 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
- 230 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 30 g masła
- 30 g jogurtu naturalnego gęstego
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 168.5 kcal / 705.5 kJ
- Białko
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Błonnik
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 336.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Purée z warzyw korzeniowych
45 min
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min
Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi
50 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min
Sos serowy roquefort
20 min
Risotto z halibutem
55 min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 min