Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
200 g kaszy gryczanej, prażonej
-
1100 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli plus doodatkowa ilość do oprószenia polędwiczek
-
400 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 0,5 cm skośne plastry
-
200 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia polędwiczek
-
1 ½ łyżeczki tymianku, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia polędwiczek
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g pora pokrojonego w 2 mm półplastry
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1340.3 mg
Białko
29.5 g
Kalorie
2513.1 kJ /
600.3 kcal
Tłuszcz
35.8 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
48.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1 godz. 20 min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50 min
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Indyk z warzywną kaszą
45 min