Urządzenia i Akcesoria
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
450 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 1,5 cm kawałki
-
600 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki, uprzednio rozmrożonej600 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
600 g mleka
-
15 g mąki pszennej
-
500 g maślanki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
752 kJ /
179 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1 Std. 15 Min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 Std. 30 Min
Egejska zupa warzywna
50 Min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 Min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 Min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40 Min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 Std.
Zupa kalafiorowa
30 Min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 Min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 Std.
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 Min
Kapuśniak kaszubski
45 Min