Urządzenia i Akcesoria
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
450 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 1,5 cm kawałki
-
600 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki, uprzednio rozmrożonej600 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
600 g mleka
-
15 g mąki pszennej
-
500 g maślanki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
752 kJ /
179 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 min
Zupa z kalarepy
1 godz.
Zupa z wiosennych warzyw
35 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Zupa brukselkowo-serowa
35 min
Zupa serowa z porem
30 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Zupa grzybowa
1 godz. 15 min
Zupa kalafiorowa
30 min