Zupa maślankowa z fasolką szparagową

Zupa maślankowa z fasolką szparagową

3.8 137 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • wody
    500 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych na 1,5 cm kawałki
    450 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    600 g
    600 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki, uprzednio rozmrożonej
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • mleka
    600 g
  • mąki pszennej
    15 g
  • maślanki
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 179 kcal / 752 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...