Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą

Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą

4.3 229 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
5 porcji

Składniki

  • kapusty włoskiej bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
    350 g
  • masła
    30 g
  • ziemniaków pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
    350 g
  • kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 5 mm plastry
    250 g
  • wody
    900 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kminku, mielonego
    ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 272.1 kcal / 1138.4 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 19.2 g
Węglowodany 17.3 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 678.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...