
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
5 porcji
Składniki
-
kapusty włoskiej bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki350 g
-
masła30 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę350 g
-
kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 5 mm plastry250 g
-
wody900 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kminku, mielonego½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
272.1 kcal /
1138.4 kJ
Białko
8.9 g
Tłuszcz
19.2 g
Węglowodany
17.3 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
678.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska