Makaron z krewetkami i porem
TM6 TM5

Makaron z krewetkami i porem

3.4 (115 ocen)

Składniki

  • 10 - 15 gałązek kolendry, świeżej
  • 1 łyżka skórki z limonki, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
  • 30 g migdałów, w płatkach
  • 200 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 520 g wody
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 180 g krewetek, obranych
    lub 180 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych
  • 350 g makaronu, suchego, typu linguine lub spaghetti

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2113.3 kJ / 504.8 kcal
Białko
21.3 g
Węglowodany
74.8 g
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
4.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy