
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
migdałów, w płatkach30 g
-
kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do posypania10 - 15 gałązek
-
skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek1 łyżka
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oliwy z oliwek20 g
-
pora pokrojonego w 2 cm plastry200 g
-
wody650 g
-
białego wina, wytrawnego70 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych250 g
-
makaronu, suchego typu linguine lub spaghetti350 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
limonka pokrojona w ćwiartki, do skropienia1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
570.6 kcal /
2387.3 kJ
Białko
23.7 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
80.5 g
Błonnik
7.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE MAKARONY
10 Przepisów
Polska
Polska