Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)

Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)

3.4 125 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • migdałów, w płatkach
    30 g
  • kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do posypania
    10 - 15 gałązek
    10 - 15 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do posypania
  • skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżka
    1 łyżka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • pora pokrojonego w 2 cm plastry
    200 g
  • wody
    650 g
  • białego wina, wytrawnego
    70 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
    250 g
  • makaronu, suchego typu linguine lub spaghetti
    350 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g
  • limonka pokrojona w ćwiartki, do skropienia
    1
    1 cytryna, pokrojona w ćwiartki, do skropienia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 570.6 kcal / 2387.3 kJ
Białko 23.7 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 80.5 g
Błonnik 7.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...