Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)

Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)

3.4 125 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 30 g migdałów, w płatkach
  • 10 - 15 gałązek kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do posypania
    10 - 15 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do posypania
  • 1 łyżka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
  • 650 g wody
  • 70 g białego wina, wytrawnego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
  • 350 g makaronu, suchego typu linguine lub spaghetti
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 limonka pokrojona w ćwiartki, do skropienia
    1 cytryna, pokrojona w ćwiartki, do skropienia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 570.6 kcal / 2387.3 kJ
Białko 23.7 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 80.5 g
Błonnik 7.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...