
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
30 g migdałów, w płatkach
-
10 - 15 gałązek kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do posypania
-
1 łyżka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
650 g wody
-
70 g białego wina, wytrawnego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
350 g makaronu, suchego typu linguine lub spaghetti
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 limonka pokrojona w ćwiartki, do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
570.6 kcal /
2387.3 kJ
Białko
23.7 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
80.5 g
Błonnik
7.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE MAKARONY
10 Przepisów
Polska
Polska