Urządzenia i Akcesoria
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
30 g migdałów, w płatkach
-
10 - 15 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do posypania10 - 15 gałązek kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do posypania
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek1 łyżka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
650 g wody
-
70 g białego wina, wytrawnego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
350 g makaronu, suchego typu linguine lub spaghetti
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 cytryna, pokrojona w ćwiartki, do skropienia1 limonka pokrojona w ćwiartki, do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23.7 g
Kalorie
2387.3 kJ /
570.6 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
7.8 g
Węglowodany
80.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE MAKARONY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z krewetkami
30 Min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 Min
Gulasz z owoców morza z ryżem
30 Min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 Min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 Min
Krewetki curry
1 Std. 50 Min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 Std.
Chow mein z krewetkami
1 Std.
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 Min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 Std. 15 Min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 Min
Risotto z krewetkami
45 Min