
Urządzenia i Akcesoria
Zupa grochowa z chorizo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
120 g grochu suchego, połówek
-
5 g liści mięty, świeżych
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
1250 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g zielonego groszku, mrożonego
-
175 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
252 kcal /
1056 kJ
Białko
14.6 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
18.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 godz. 35 min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Zupa caldo verde
45 min
Meksykańska zupa limonkowa z kurczakiem
1 godz.
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo
45 min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1 godz. 10 min
Barszcz czerwony z mięsem
1 godz. 5 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa grochowa
1 godz.