Urządzenia i Akcesoria
Zupa grochowa z chorizo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
120 g grochu suchego, połówek
-
5 g liści mięty, świeżych
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
1250 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g zielonego groszku, mrożonego
-
175 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.6 g
Kalorie
1056 kJ /
252 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
18.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Gulasz z zielonej soczewicy i chorizo
1 godz.
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50 min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1 godz. 10 min
Meksykańska zupa limonkowa z kurczakiem
1 godz.
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo
45 min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Zupa à la pizza
50 min