Urządzenia i Akcesoria
Makaron z warzywami i tuńczykiem (dla dzieci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
40 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego z zalewy
-
50 g pomidora śliwkowego obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na ok. 1 cm kawałki
-
25 g marchewki pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
-
30 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka30 g zielonej fasolki mamut, świeżej pokrojonej na kawałki, bez łyka
-
15 g różyczek brokułu podzielonych na kawałki
-
15 g zielonego groszku, mrożonego15 g zielonego groszku, świeżego
-
250 g wody
-
60 g makaronu, suchego, typu kolanka
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
17.9 g
Kalorie
1416 kJ /
338 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
5.4 g
Węglowodany
56.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI
78 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa ryżowa (dla dzieci)
20 min
Zupa ryżowa z żółtkiem (dla dzieci)
15 min
Łosoś z brokułami i beszamelem (dla dzieci)
25 min
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45 min
Ziemniaki z tuńczykiem, pomidorami i szpinakiem (dla dzieci)
35 min
Soczewica z ryżem i jabłkiem (dla dzieci)
25 min
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
30 min
Zupa krem warzywna (dla dzieci)
1 godz.
Placki ze szpinakiem (dla dzieci)
45 min
Ryż z pieczarkami, groszkiem i kiełbaskami z kurczaka (dla dzieci)
40 min
Makaron z koprem włoskim i morszczukiem (dla dzieci)
35 min
Mąka ryżowa prażona
50 min