Makaron z warzywami i tuńczykiem (dla dzieci)

Makaron z warzywami i tuńczykiem (dla dzieci)

3.8 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • tuńczyka, w sosie własnym odsączonego z zalewy
    40 g
  • pomidora śliwkowego obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na ok. 1 cm kawałki
    50 g
  • marchewki pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
    25 g
  • zielonej fasolki mamut, świeżej pokrojonej na kawałki, bez łyka
    30 g
    30 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka
  • różyczek brokułu podzielonych na kawałki
    15 g
  • zielonego groszku, świeżego
    15 g
    15 g zielonego groszku, mrożonego
  • wody
    250 g
  • makaronu, suchego, typu kolanka
    60 g
  • oliwy z oliwek
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 338 kcal / 1416 kJ
Białko 17.9 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 56.1 g
Błonnik 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...