Makaron z warzywami i tuńczykiem (dla dzieci)

Makaron z warzywami i tuńczykiem (dla dzieci)

3.8 49 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • 40 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego z zalewy
  • 50 g pomidora śliwkowego obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na ok. 1 cm kawałki
  • 25 g marchewki pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
  • 30 g zielonej fasolki mamut, świeżej pokrojonej na kawałki, bez łyka
    30 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka
  • 15 g różyczek brokułu podzielonych na kawałki
  • 15 g zielonego groszku, świeżego
    15 g zielonego groszku, mrożonego
  • 250 g wody
  • 60 g makaronu, suchego, typu kolanka
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 338 kcal / 1416 kJ
Białko 17.9 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 56.1 g
Błonnik 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...