Makaron z warzywami i tuńczykiem
TM5 TM6

Makaron z warzywami i tuńczykiem

Składniki

  • 40 g tuńczyka, w sosie własnym, odsączonego z zalewy
  • 50 g pomidora śliwkowego, obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na ok. 1 cm kawałki
  • 25 g marchewki, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
  • 30 g zielonej fasolki mamut, świeżej, pokrojonej na kawałki, bez łyka
  • 15 g różyczek brokułu, podzielonych na kawałki
  • 15 g zielonego groszku, świeżego
  • 250 g wody
  • 60 g makaronu, suchego, typu kolanka
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1416 kJ / 338 kcal
Białko
17.9 g
Węglowodany
56.1 g
Tłuszcz
6.8 g
Cholesterol
28 mg
Błonnik
5.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie