Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g masła
- ¾ łyżeczki soli
- 100 g brązowego cukru
- 50 - 70 g octu balsamicznego
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 500 g wody
- 6 białych kiełbas, surowych (ok. 600 g, patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1743 kJ / 416.6 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 1147 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kutia
24 godz. 50 min
Śledzie po wileńsku
13h 45min
Terrina z łososia i ricotty
4 Std. 35 Min
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40min
Kompot z suszu
2h 10min
Wołowina w piwie po flamandzku
1h 45min
Musztarda z gruszek
1h 20 min
Śledzie w kożuchu
1h
Jajka faszerowane ziołami
45min
Jajka faszerowane łososiem
45min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1h