Muszle makaronowe z pszenicy durum faszerowane ricottą i szpinakiem
TM5 TM6

Muszle makaronowe z pszenicy durum faszerowane ricottą i szpinakiem

Składniki

  • 2 łyżeczki soli
  • 24 sztuki makaronu suchego, typu conchiglie (muszle) z pszenicy durum (ok. 130 g)
  • woda, ilość do gotowania makaronu
  • 30 g sera parmezan
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 200 g liści szpinaku, świeżych
  • 250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki bazylii, suszonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1524 kJ / 364 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
35.6 g
Tłuszcz
20.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie