Urządzenia i Akcesoria
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
24 sztuki makaronu suchego, typu conchiglie (muszle) z pszenicy durum (ok. 130 g)
-
2 łyżeczki soli
-
woda ilość do gotowania makaronu
-
30 g sera parmezan
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
200 g liści szpinaku, świeżych
-
250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1048.8 mg
Białko
15 g
Kalorie
1524 kJ /
364 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
35.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 godz. 30 min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min