Urządzenia i Akcesoria
Kurczak garam masala
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Przyprawa garam masala
-
1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżka nasion kolendry
-
1 łyżka kminu rzymskiego, mielonego1 łyżka nasion kminu rzymskiego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki goździków
-
2 ½ łyżki kardamonu, mielonego
-
2 łyżki curry, mielonego
Kurczak garam masala
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki400 g pomidorów świeżych, dojrzałych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
80 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu gęstej
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g cukru
-
¾ łyżeczki soli
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2,5-3 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
521.7 mg
Białko
31.3 g
Kalorie
1469.5 kJ /
351.2 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Węglowodany
19.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Przyprawa garam masala
5 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Curry z soczewicy z kurczakiem
8 godz. 35 min
Curry z kurczakiem i brązowym ryżem
1 godz. 30 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Kurczak garam masala z ryżem
1 godz.
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Kokosowe curry z kurczakiem i ryżem
45 min
Maślany kurczak ze śmietaną (butter chicken)
45 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.