
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g orzechów laskowych lub innych orzechów, np. włoskich, migdałów lub orzechów mieszanych
-
2 - 3 łyżki ziół prowansalskich, suszonych
-
150 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
100 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
30 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
-
15 g liści bazylii, świeżych (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 szczypty cukru
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 opakowanie makaronu, suchego, typu spaghetti (500 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
792.2 kcal /
3314.7 kJ
Białko
22.6 g
Tłuszcz
32.9 g
Węglowodany
106.6 g
Błonnik
11.6 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
26.8 mg