Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 100 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 400 g ziemniaków, pokrojonych w 2 mm plastry
- 120 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 6 jajek
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1936.4 kJ / 462.5 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułeczki z sera gruyère
45 Min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min
Kołaczyki z bryndzą
1h 40min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 Std. 10 Min
Gofry ziemniaczane z dodatkiem szparagów i jajka w koszulce
4h 5min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 Min
Frittata ze szparagami
50min
Placek lotaryński
45 Min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1h
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50min