Urządzenia i Akcesoria
Hiszpański omlet ziemniaczany
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
400 g ziemniaków pokrojonych w 2 mm plastry
-
120 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
6 jajek
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
1936.4 kJ /
462.5 kcal
Tłuszcz
37.2 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
22.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LATO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Dip serowy z jalapeño i karczochami
1 godz.
Wytrawne palmiery na dwa sposoby
1 godz. 40 min
Bliny z paprykowym ragout
2 godz.
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 min
Czebureki
2 godz. 35 min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 min
Galette z pulpy migdałowej z pieczonymi pomidorami
1 godz. 50 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min