
Urządzenia i Akcesoria
Hiszpański omlet ziemniaczany
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
400 g ziemniaków pokrojonych w 2 mm plastry
-
120 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
6 jajek
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462.5 kcal /
1936.4 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
37.2 g
Węglowodany
22.8 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LATO
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 godz. 10 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 godz. 35 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min