Urządzenia i Akcesoria
Hiszpański omlet ziemniaczany
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
400 g ziemniaków pokrojonych w 2 mm plastry
-
120 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
6 jajek
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
1936.4 kJ /
462.5 kcal
Tłuszcz
37.2 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
22.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LATO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Gulasz z seitanu, ziemniaków i marchewki
1 godz. 20 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Bakłażany bhurta
30 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Karbinadle z żymłą
35 min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min