Urządzenia i Akcesoria
Hiszpański omlet ziemniaczany
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
400 g ziemniaków pokrojonych w 2 mm plastry
-
120 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
6 jajek
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
1936.4 kJ /
462.5 kcal
Tłuszcz
37.2 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
22.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LATO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
1 godz. 15 min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 min
Marchewka z kuminem
35 min
Banany smażone w cieście
40 min
Tureckie börki z ziemniakami
1 godz. 15 min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13 godz. 5 min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 min