Urządzenia i Akcesoria
Chili sin carne zapiekane pod serową polentą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Chili sin carne
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
600 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g pomidorów, bez skóry odsączonych z zalewy (1 puszka)
-
260 - 285 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (1 puszka)
-
230 - 250 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczkę soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 czubatą łyżeczkę kminu rzymskiego, mielonego
-
1 czubatą łyżeczkę oregano, suszonego
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
30 g skrobi ziemniaczanej30 g skrobi kukurydzianej
-
2 - 3 łyżki kolendry, świeżej posiekanej
Serowa polenta
-
150 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
600 g wody
-
200 g mleka
-
200 g kaszy kukurydzianej (polenty)
-
¾ łyżeczki soli
-
2 jajka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16.9 g
Kalorie
1493.6 kJ /
357 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Węglowodany
36.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEST NAS WIELU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Nasi goreng wegetariański
45 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 godz. 20 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Chakalaka
45 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Gulasz z seitanu, ziemniaków i marchewki
1 godz. 20 min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min