
Urządzenia i Akcesoria
Meksykańskie chili con carne z serową polentą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół180 g
-
ząbki czosnku2
-
papryki zielonej i czerwonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki700 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
pomidorów, bez skóry odsączonych z zalewy (1 puszka)250 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (1 puszka)260 - 285 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)230 - 250 g
-
chili, mielonego½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej40 g
-
wody30 - 50 g
-
kolendry, świeżej posiekanej2 łyżki
Serowa polenta
-
sera gouda pokrojonego na kawałki200 g
-
kaszy kukurydzianej (polenty)250 g
-
mąki pszennej25 g
-
proszku do pieczenia15 g
-
soli½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
jajka2
-
mleka200 g
-
oleju rzepakowego20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
555 kcal /
2330 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEST NAS WIELU
10 Przepisów
Polska
Polska