Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami

Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami

4.2 81 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
  • mieszane zioła, świeże (np. rozmarynu, szałwii, tymianku), do dekoracji
  • wody
    1500 g
  • komosy ryżowej (quinoa) opłukanej i odsączonej
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
    20 g
  • oliwy z oliwek
    1 łyżka
  • czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych
    15
  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    1 łyżka
  • orzeszków piniowych
    40 g
  • soli morskiej
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • papryk, różnokolorowych małych, bez gniazd nasiennych
    6

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 246 kcal / 1033 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 21.6 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...