Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 2 gałązki tymianku, świeżego
- 1 liść laurowy, suszony
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g wody
- 400 g pora, pokrojonego w 2 cm plastry
- 350 g różyczek brokułu
Masa śmietanowo-serowa
- 150 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 opakowanie makaronu jajecznego, suchego, typu cannelloni (ok. 20 szt., 250 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1578 kJ / 377 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 49.4 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 7.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragout z marynowanym tofu
1h 40 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1h 20 min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2 godz.
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 Std. 30 Min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Tarta wegetariańska
1h 10 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 Std. 25 Min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2h 45min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 Std. 30 Min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Muszle makaronowe z pszenicy durum faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min