Zielone cannelloni
TM6 TM5

Zielone cannelloni

4.5 (249 ocen)

Składniki

  • 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 2 gałązki tymianku, świeżego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g wody
  • 400 g pora, pokrojonego w 2 cm plastry
  • 350 g różyczek brokułu

Masa śmietanowo-serowa

  • 150 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 opakowanie makaronu jajecznego, suchego, typu cannelloni (ok. 20 szt., 250 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1578 kJ / 377 kcal
Białko
13.9 g
Węglowodany
49.4 g
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
7.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy