
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 60 g cebuli przekrojonej na pół
- 250 - 300 g szparagów zielonych, bez twardych końcówek, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)
- 20 g oliwy z oliwek
- 6 jajek
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 208 kcal / 870 kJ
- Białko
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Węglowodany
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Frittata cukiniowa
40 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 godz. 10 min
Risotto z halibutem
55 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Suflet szpinakowo-serowy
40 min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 min
Kulebiak z łososiem i cytrynowe risotto
1 godz. 10 min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min