
Urządzenia i Akcesoria
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Dip oscypkowy
-
orzechów włoskich, łuskanych70 g
-
oscypka pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)100 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
liści bazylii, świeżych10 - 15
-
oleju rzepakowego90 - 100 g
-
sól (opcjonalnie) ilość do smaku
Placki z marchewki
-
kaszy gryczanej, niepalonej100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki400 g
-
jajka rozm. M4
-
rozmarynu, suszonego (opcjonalnie)¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
olej rzepakowy ilość do smażenia placków
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
674 kcal /
2821.9 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
55.8 g
Węglowodany
30.8 g
Błonnik
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska