Placki z marchewki z dipem oscypkowym

Placki z marchewki z dipem oscypkowym

3.6 34 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Dip oscypkowy
  • 70 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 100 g oscypka pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
    100 g wędzonego żółtego sera, typu Rolada Ustrzycka, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 10 - 15 liści bazylii, świeżych
  • 90 - 100 g oleju rzepakowego
  • sól (opcjonalnie) ilość do smaku
Placki z marchewki
  • 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 400 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 4 jajka rozm. M
  • ¼ - ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego (opcjonalnie)
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • olej rzepakowy ilość do smażenia placków

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 674 kcal / 2821.9 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 55.8 g
Węglowodany 30.8 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...