Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dip oscypkowy
- 70 g orzechów włoskich, łuskanych
- 100 g oscypka, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 10 - 15 liści bazylii, świeżych
- 90 - 100 g oleju rzepakowego
- sól, ilość do smaku (opcjonalnie)
Placki z marchewki
- 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 400 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 4 jajka, rozm. M
- ¼ - ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego (opcjonalnie)
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- olej rzepakowy, ilość do smażenia placków
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2821.9 kJ / 674 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 55.8 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki jaglane z jabłkami
30min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 Min
Frittata cukiniowa
40min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55min
Koperty z siemienia lnianego ze szpinakiem i fetą
1h
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40min
Placki ze szpinakiem (dla dzieci)
45min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50min
Omlet z cukinią (dla dzieci)
20 min