Placki z marchewki z dipem oscypkowym

Placki z marchewki z dipem oscypkowym

3.6 34 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Dip oscypkowy
  • orzechów włoskich, łuskanych
    70 g
  • oscypka pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
    100 g
    100 g wędzonego żółtego sera, typu Rolada Ustrzycka, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • liści bazylii, świeżych
    10 - 15
  • oleju rzepakowego
    90 - 100 g
  • sól (opcjonalnie) ilość do smaku
Placki z marchewki
  • kaszy gryczanej, niepalonej
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    400 g
  • jajka rozm. M
    4
  • rozmarynu, suszonego (opcjonalnie)
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • olej rzepakowy ilość do smażenia placków

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 674 kcal / 2821.9 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 55.8 g
Węglowodany 30.8 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...