Placki z marchewki z dipem oscypkowym
TM5 TM6

Placki z marchewki z dipem oscypkowym

3.6 (33 oceny)

Składniki

Dip oscypkowy

  • 70 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 100 g oscypka, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 10 - 15 liści bazylii, świeżych
  • 90 - 100 g oleju rzepakowego
  • sól, ilość do smaku (opcjonalnie)

Placki z marchewki

  • 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 400 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 4 jajka, rozm. M
  • ¼ - ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego (opcjonalnie)
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • olej rzepakowy, ilość do smażenia placków

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2821.9 kJ / 674 kcal
Białko
19.8 g
Węglowodany
30.8 g
Tłuszcz
55.8 g
Błonnik
6.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy