Poulet au garam masala

Poulet au garam masala

4.2 60 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Mélange d'épices garam masala
  • de grains de poivre noir
    2 c. à café
  • de graines de coriandre
    2 c. à soupe
  • de graines de cumin
    1 c. à soupe
  • de noix de muscade moulue
    ½ c. à café
  • de clou de girofle, moulu
    1 c. à café
  • de cardamome en poudre
    1 c. à soupe
  • de cannelle en poudre
    ½ c. à café
  • feuille de laurier
    1
Poulet au garam masala
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • de crème aigre, 10% M.G.
    80 g
  • de beurre
    50 g
  • de sucre (opcjonalnie)
    1 c. à café
  • de sel selon vos goûts
    ¾ c. à café
  • de filet de poitrine de poulet, sans peau en cubes (3 cm)
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 277 kcal / 1159 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...