Toast au poulet à la mexicaine

Toast au poulet à la mexicaine

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • d'oignons en quartiers
    200 g
  • de grains de maïs doux frais
    200 g
  • d'huile d'olive
    60 g
  • de pâte de bouillon de poulet
    1 cube
  • de lanières de piment Poblano, surgelées
    400 g
    400 g de piments Poblano frais, sans peau et déveinés (voir conseil)
  • de crème épaisse
    200 g
  • d'escalope de poulet, sans peau en cubes
    300 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre noir moulu
    1 pincée
  • toasts mexicains
    16
    16 tortillas de maïs, (voir conseil)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 362 kcal / 1520 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 1152 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...