Quiche de poulet à la tomate et au basilic

Quiche de poulet à la tomate et au basilic

4.2 115 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 tranches

Składniki

Pâte
  • de farine de blé
    270 g
  • d'huile d'olive
    100 g
  • d'eau
    60 g
  • feuilles de basilic frais selon vos goûts
    8 - 10
  • de zeste de citron, râpé
    1 c. à soupe
  • de sel
    ½ c. à café
Garniture
  • d'huile d'olive
    30 g
  • d'oignon coupé en 4
    150 g
  • de tomates séchées à l'huile égouttées
    30 g
  • de filet de poitrine de poulet, sans peau en cubes (2 cm)
    300 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre, fraichement moulu
    1 pincée
  • de tomate cerise coupé en 2
    250 g
  • de crème, min. 30% M.G.
    200 g
  • oeufs
    2
  • de feta
    60 g
  • de noix de muscade moulue
    1 pincée
  • feuilles de basilic frais en morceaux, pour décor
    10

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 438 kcal / 1833 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...