Blancs de poulet à la pizzaiola

Blancs de poulet à la pizzaiola

4.6 293 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • de filet de poitrine de poulet, sans peau
    800 g
  • de sel selon vos goûts
    ½ c. à café
  • de poivre noir moulu selon vos goûts
    ½ c. à café
  • d'édam ou autre fromage à pâte mi-dure (gruyère, emmental,...), en morceaux
    200 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • gousses d'ail
    2
  • de tomates concassées en conserve ou fraîches
    600 g
  • cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    1
    1 c. à café bombée de pâte de bouillon de légumes, faite maison
  • de sucre
    1 c. à café
  • d'origan séché
    1 ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 331 kcal / 1386 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...