Risotto bolognaise

Risotto bolognaise

4.6 106 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan en morceaux (3 cm)
    100 g
  • de boeuf haché
    200 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • carotte coupé en morceaux (env. 100 g)
    1
  • branche de céleri en morceaux (env. 50 g)
    1
  • échalote coupée en deux (env. 30 g)
    1
  • de riz risotto (ex. Arborio ou Carnaroli)
    250 g
  • d'eau
    650 g
  • cube de bouillon de légume (pour 0,5l)
    1
    1 c. à soupe de pâte de bouillon de légumes
  • de tomates concassées en conserve
    300 g
  • feuille de laurier, sèche
    1
  • de sel fin
    1 c. à café
  • de poivre noir, fraîchement moulu
    ½ c. à café
  • de beurre
    15 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 535 kcal / 2241 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...