Risotto à la saucisse et aux pois

Risotto à la saucisse et aux pois

4.5 68 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • 100 g de parmesan en morceaux (3 cm)
  • 30 g d'huile d'olive
  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 200 g de chorizo coupé en tranches, ou un autre type de saucisse sèche au paprika
  • 150 g de lardons
  • 10 g de purée de tomates
  • 50 g de vin blanc
  • 320 g de riz risotto (par ex. Arborio ou Carnaroli)
  • 1 c. à soupe de pâte de bouillon de poulet
    1 cube de bouillon de poulet (pour 0,5l)
  • 850 g d'eau
  • 150 g de petits pois surgelés décongelés
  • 150 g de grains de maïs doux en boîte égouttés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 3.8 g
Kalorie 410 kJ / 98 kcal
Tłuszcz 5.3 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...