Urządzenia i Akcesoria
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
300 g majonezu
-
200 g jogurtu greckiego
-
40 g ketchupu
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus 1-2 szczypty
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1000 g wody
-
400 g ziemniaków sałatkowych, pokrojonych na kawałki
-
4 jajka w temp. pokojowej
-
200 g zielonego groszku, świeżego250 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
400 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
10 g białego octu winnego10 g octu jabłkowego
-
100 g cebuli, przekrojonej na pół100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju rzepakowego10 g oleju lnianego tłoczonego na zimno
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1163.2 mg
Białko
21 g
Kalorie
2210 kJ /
528.2 kcal
Tłuszcz
39.8 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Śledzie w kożuchu
1h
Ryba po kaszubsku
30min
Karp w migdałowej panierce
1h 40min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1h 25min
Śledzie po cygańsku
2h 20min
Śledzie po japońsku
45min
Jajka faszerowane łososiem
45min
Jajka faszerowane ziołami
45min
Jajka faszerowane awokado
40min
Sałatka gyros
1h 15min
Warstwowa sałatka śledziowa
2h 45min
Śledzie w zalewie paprykowej
2h 45min