
Urządzenia i Akcesoria
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
majonezu300 g
-
jogurtu greckiego200 g
-
ketchupu40 g
-
papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus 1-2 szczypty½ łyżeczki
-
soli1 ½ łyżeczki
-
wody1000 g
-
ziemniaków sałatkowych, pokrojonych na kawałki400 g
-
jajka w temp. pokojowej4
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego250 g
-
filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2-3 cm kawałki400 g
-
octu jabłkowego10 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju lnianego tłoczonego na zimno10 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 g
-
ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
528.2 kcal /
2210 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
39.8 g
Węglowodany
21.3 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Sód
1163.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska