Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
TM5 TM6

Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką

Składniki

  • 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 300 g majonezu,
  • 200 g jogurtu greckiego
  • 40 g ketchupu
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus 1-2 szczypty
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1000 g wody
  • 400 g ziemniaków, sałatkowych, pokrojonych na kawałki
  • 4 jajka, w temp. pokojowej
  • 250 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 400 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 10 g octu jabłkowego,
  • 100 1 - 2 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 10 g oleju lnianego, tłoczonego na zimno
  • 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 150 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2430.6 kJ / 580.6 kcal
Białko
22.1 g
Węglowodany
21.6 g
Tłuszcz
47.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie