Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
TM5 TM6

Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym

2.8 (48 ocen)

Składniki

  • 5 białych kiełbas, surowych (ok. 500 g)
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
    lub 1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 - 15 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do obtoczenia pupetów
  • olej, ilość do smażenia pulpetów
  • 40 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 40 - 70 g chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
  • 400 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2117.1 kJ / 505.7 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
6.5 g
Tłuszcz
48 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie