
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
białych kiełbas, surowych (ok. 500 g)5
-
ząbki czosnku1 - 2
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
lubczyku, suszonego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia pupetów10 - 15 g
-
olej ilość do smażenia pulpetów
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki40 g
-
chrzanu, tartego (patrz wskazówka)40 - 70 g
-
śmietany, 18% tłuszczu400 g
-
soli (opcjonalnie)½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
505.7 kcal /
2117.1 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
48 g
Węglowodany
6.5 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
15 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Babka mięsna
1h 30min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5min
Chlebek do odrywania z serem
1h 50min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35min
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1h 20min
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
1h 10min
Szybkie bułeczki na proszku do pieczenia
30min
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1h 50min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50min
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1h 30min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1h
Zupa z porem i mięsem mielonym
40min