
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
białych kiełbas, surowych (ok. 500 g)5
-
ząbki czosnku1 - 2
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
lubczyku, suszonego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia pupetów10 - 15 g
-
olej ilość do smażenia pulpetów
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki40 g
-
chrzanu, tartego (patrz wskazówka)40 - 70 g
-
śmietany, 18% tłuszczu400 g
-
soli (opcjonalnie)½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
505.7 kcal /
2117.1 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
48 g
Węglowodany
6.5 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
15 Przepisów
Polska
Polska