
Wersje kompatybilne
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 białych kiełbas, surowych (ok. 500 g)
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1
łyżeczka lubczyku, suszonego
lub 1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 10 - 15 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia pupetów
- olej ilość do smażenia pulpetów
- 40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 40 - 70 g chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
- 400 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 505.7 kcal / 2117.1 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Błonnik
- 0.6 g