Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym

Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym

3.2 137 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • białych kiełbas, surowych (ok. 500 g)
    5
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • lubczyku, suszonego
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia pupetów
    10 - 15 g
  • olej ilość do smażenia pulpetów
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    40 g
  • chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
    40 - 70 g
  • śmietany, 18% tłuszczu
    400 g
  • soli (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 505.7 kcal / 2117.1 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 6.5 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...