
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Pulpety wieprzowe
-
płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)70 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju rzepakowego20 g
-
mięsa wieprzowego, mielonego z szynki, podzielonego na kawałki700 g
-
tymianku, suszonego1 ½ łyżeczki
-
jajka rozm. M2
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
soli1 ½ łyżeczki
Sos porowy
-
pora tylko biała i jasnozielona część, pokrojona w 1 cm plastry350 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
skrobi ziemniaczanej3 łyżeczki
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni250 g
-
mleka300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego¾ łyżeczki
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego2
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
459.2 kcal /
1922.5 kJ
Białko
32.7 g
Tłuszcz
29.5 g
Węglowodany
19.3 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
14.5 g
Sód
648.5 mg