Urządzenia i Akcesoria
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
900 g wody
-
10 liści kapusty pekińskiej bez twardych części
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
450 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej, podzielonego na kawałki
-
1 czerstwa bułka namoczona i dobrze odciśnięta
-
2 jajka
-
30 g bułki tartej
-
¼ - ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
750 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
60 g koncentratu pomidorowego
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
5 - 10 g mąki pszennej
-
½ - ¾ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
¼ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej¼ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
661.3 mg
Białko
19.8 g
Kalorie
1792 kJ /
428 kcal
Tłuszcz
38.3 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
23.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 Std. 25 Min
Udka z kurczaka z porem zapiekane w sosie tatarskim
1 Std. 30 Min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 Std. 25 Min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 Std. 25 Min
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 Std. 45 Min
Rolada z karkówki z grzybami
2 Std. 35 Min
Rolada mięsna
1 Std. 10 Min
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1 Std. 30 Min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 Std. 50 Min
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
1 Std.
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
1 Std. 10 Min
Mięsny kalafior z pieczonymi ziemniakami i sosem musztardowym
1 Std. 20 Min