Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
TM6 TM5

Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem

4.4 (106 ocen)

Składniki

  • 900 g wody
  • 10 liści kapusty pekińskiej, bez twardych części
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 450 g mięsa mielonego, z łopatki wieprzowej, podzielonego na kawałki
  • 1 czerstwa bułka, namoczona i dobrze odciśnięta
  • 2 jajka
  • 30 g bułki tartej
  • ¼ - ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 750 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 5 - 10 g mąki pszennej
  • ½ - ¾ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ¼ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub ¼ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1792 kJ / 428 kcal
Białko
19.8 g
Węglowodany
23.5 g
Tłuszcz
38.3 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Błonnik
4.2 g
Sód
661.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy