
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g wody
- 10 liści kapusty pekińskiej bez twardych części
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 450 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej, podzielonego na kawałki
- 1 czerstwa bułka namoczona i dobrze odciśnięta
- 2 jajka
- 30 g bułki tartej
- ¼ - ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- 750 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
- 60 g koncentratu pomidorowego
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 5 - 10 g mąki pszennej
- ½ - ¾ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
¼
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub ¼ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 428 kcal / 1792 kJ
- Białko
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 38.3 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Sód
- 661.3 mg