Orientalne gołąbki w sosie słodko-kwaśnym

Orientalne gołąbki w sosie słodko-kwaśnym

4.0 43 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

Gołąbki
  • boczniaków, świeżych pokrojonych na kawałki
    250 g
  • ząbki czosnku
    2
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
    10 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    30 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
    5 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • mięsa z indyka, bez skóry i kości bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
    500 g
  • kolendry, mielonej
    ½ łyżeczki
  • sosu sojowego ciemnego
    2 - 3 łyżki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kapusty pekińskiej dużych
    8 - 10 liści
  • wody
    1200 g
  • ryżu brązowego
    200 g
Sos
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
    20 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
    10 g
  • ząbki czosnku
    3
  • skrobi kukurydzianej
    15 g
    15 g skrobi ziemniaczanej
  • wody
    350 g
  • octu ryżowego
    80 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    80 g
  • soli
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 475.3 kcal / 1990 kJ
Białko 28.8 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 72.7 g
Błonnik 8.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...