
Urządzenia i Akcesoria
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki40 g
-
ząbek czosnku1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
marmolady z gorzkich pomarańczy60 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
octu balsamicznego20 g
-
wina Porto50 g
-
tymianku, świeżego tylko liście1 łyżeczka
-
soli plus 1-2 szczypty¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta¼ łyżeczki
-
piersi z kaczki, bez skóry, bez kości (ok. 150-200 g każda, patrz wskazówka)2
-
wody500 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki350 g
-
zielonej fasolki szparagowej, mrożonej150 - 200 g
-
mleka120 g
-
masła30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
879.1 kcal /
3678.2 kJ
Białko
48.6 g
Tłuszcz
42.5 g
Węglowodany
69.8 g
Błonnik
6.9 g